Vas megyei díj 2021 – Harasztovics Róbert a népművészet ifjú mestere, fafaragó

A Magyar népművészet és közművelődés kategória győztese Harasztovics Róbert fafaragó, népi iparművész, a népművészet ifjú mestere.

VN

20210721 Harasztovics Róbert-Dénes Lívia házaspár Karrier interjú, Ostffyasszonyfa, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Ostffyasszonyfán családi örökségként szívta magába a fa szeretetét. Kisiskolásként a celldömölki Németh Gyula fafaragó szakkörébe járt. Tízévesen csatlakozott a Velemi Népművészeti Egyesülethez. Szívesen tart foglalkozásokat óvodás-iskolás csoportoknak, akár saját műhelyében bemutatókat.

 

A Velemi Népművészeti Egyesület gyermektáboraiban 15 éven át oktatta mesterember barátaival a fafaragást. Jelenleg Ostffyasszonyfán saját műhelyében a mai kor igényeinek megfelelő, de hagyományokon alapuló bútorokat, berendezési tárgyakat, faragásokat készít. Az ország egyik legjobb mézeskalácsütőfa- faragójaként tartják számon. Húszévesen lett a népművészet ifjú mestere, 21 évesen népi iparművész. Legutóbb díjazták alkotásait a XVII. Élő Népművészet – Országos Népművészeti Kiállításon. A hivatásában és az életben adódó feladatok megoldásához a nagyapjától örökölt iránymutatással fordul: „Lehetetlen nincs, csak tehetetlen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában