Vas megyei díj 2021 – Nagy Ildikó huszonegy éve dolgozik a megyei napilapnál

A Prima díj Magyar sajtó kategóriájának vasi győztesével ismerkedhetnek meg olvasóink. Nagy Ildikó lapunk főszerkesztő- helyettese.

VN

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakán, írott sajtó szakirányon szerezte diplomáját. A megyei napilapnál 2000 júniusa óta dolgozik. Munkáját a gazdasági rovatban kezdte, ahova főként mezőgazdasági témájú cikkeket írt. Mellette az akkor induló Vasárnap Reggelbe készített portrékat, riportokat, tudósításokat, később napilapos teendői mellett a vasárnapi újság megyei oldalait szerkesztette.

Az oknyomozás, tényfeltárás sem áll messze tőle, számos ilyen jellegű, országos érdeklődésre is számot tartó írást jegyzett. Szinte a kezdetektől, a 2000-es évek elejétől ő koordinálja a kiadó Sajtó és tanulás (Séta) elnevezésű médiapedagógiai programját, amelyben évente kétturnusban nyolc-kilenc Vas megyei középiskola diákjai ismerkednek a lapkészítéssel, az ő írásaikat is gondozza. Segíti a Vas Népe hagyományos karitatív akcióit: 2016 karácsonyán koordinálásával több mint nyolcmillió forintot adtak össze a lap olvasói az édesanyját közlekedési balesetben elveszített, sérült kisfiú, Novák Donát és édesapja, Tamás részére.

 

Ő írt először (2014-ben) a mára az ország kedvencévé vált szombathelyi kisfiúról, Erdélyi Rolikáról. 2011-ben lett a Vas Népe szerkesztője, 2017 októberétől a lap főszerkesztő-helyettese. Munkáját kollégái 2007-ben Nívódíjjal ismerték el. 2013- ban a szervezetet segítő munkájáért a Vöröskeresztes tevékenységért kitüntetés bronz fokozatát kapta, ugyanebben az évben az intaházi intézetről szóló riportjáért az országban másodikként vehette át a Nyitnikék – Magyar Antistigma Kezdeményezés díját. 2014- ben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sajtó Nívódíját kapta.

Kiemelt képünkön: Nagy Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában