Vas megyei Prima díj 2021 – A magyar oktatás és köznevelés kategória győztese: Földesiné Németh Csilla

Földesiné Németh Csilla a magyar oktatás és köznevelés kategória győztese. A kőszegi Dance Jam tánccsoport művészeti vezetője matematika–testnevelés–informatika szakos tanár a Béri Balog Ádám Általános Iskolában.

Vas Népe

20200424 Kőszeg Földesiné Németh Csilla, a kőszegi Dance Jam művészeti vezetője. Fotó: Ohr Tibor OT Vas Népe

Fotó: VN-archív

Szombathelyen született 1961-ben. A Nagy Lajos Gimnáziumban, majd a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanult. 1983-ban matematika–testnevelés szakon végzett. Ezután Kőszegen, a Balog-iskolában helyezkedett el, ahol a mai napig tanít. Egy idő után olyan szabadidős tevékenységet keresett, ami a lányoknak is vonzó lehet, ez lett a jazzbalett. Korábban Szombathelyen egy tánccsoport tagjaként sajátította el az alapokat. 1996-ban elvégezte a Testnevelési Egyetem aerobikedzői kurzusát, tudását továbbképzéseken és nemzetközi kurzusokon fejlesztette tovább.

1990-ben létrehozta a Dance Jam tánccsoportot. Mára nyolc csoport működik felmenő rendszerben, melyben óvodástól általános iskolás korú gyerekek és középiskolások is megtalálják a helyüket. 1999-ben a Vas Megyei Pedagó­giai Intézet Tánc az általános iskolában képzéseit végezte el. A Táncpedagógusok Országos Szövetségének moderntánc-oktatói tanfolyamát 2004-ben fejezte be.

Földesiné Németh Csilla nem csupán tanítja a táncot. Koreográfus, ruhatervező, a zenei anyag összeállítója, éveken keresztül a táncosok ru­háit is maga varrta.

Kimagasló oktató-nevelő munkásságáért átvehette a Miniszter elismerő oklevelét 2009-ben, a Látványtáncok koszorús mestere díjat 2017-ben.

Több mint egy évtizede a Dance Jam táncosai a profi kategóriában versenyeznek. Számtalan megyei, országos, Európa-bajnoki címmel és dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek. Művészeti vezetőjük 2020-ban elnyerte a Táncpedagógusok Országos Szövetsége nívódíját.

Kiemelt képünkön: Földesiné Németh Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában