Vas megyei Prima díj 2021 – A magyar tudomány kategória győztese: Dr. Kovács Zoltán

Dr. Kovács Zoltán háziorvos a magyar tudomány kategória Vas megyei győzteseként indul a Prima jelöltek között. Fáradhatatlan és elhivatott, ha a betegeiről van szó – egészségükért mindent elkövető humánus ember, emellett Celldömölk önkormányzati képviselője.

Vas Népe

Fotó: VN

Dr. Kovács Zoltán 1960. május 23-án született a kárpátaljai Ungváron. Érettségi vizsgái után felvételt nyert az Ungvári Állami Egyetem Orvostudományi Karára, amelyen 1984- ben általános orvosdoktori oklevelet szerzett. Egyetemi évei alatt éjszaka dolgozott „ápolónőként”. 1984 és 1987 között a kárpátaljai Salánk község körzeti orvosaként dolgozott.1987 és 1990 között Uszinszk város mentőszolgálatának intenzív terápiás orvosi feladatait látta el. 1991-től 2002-ig Vönöck háziorvosaként dolgozott.1999 novemberében a SOTE (ma Semmelweis Egyetem) Családorvosi Tanszékén háziorvosi szakképesítést szerzett. 2003. január 1-jétől kezdve Celldömölk alsósági városrészének háziorvosi feladatait látja el, emellett a központi orvosi ügyelet feladatainak szervezése is és ellátása az ő feladata.

2009 óta részt vesz a rezidensképzésben a POTE (ma Pécsi Tudományegyetem) mentoraként, 2015 óta a budapesti Semmelweis Egyetem rezidenseit is oktatja. Nagyszerű és lelkiismeretes orvos. Munkáját, hivatását a betegek teljes megelégedésére végzi a nap huszonnégy órájában. Igazi háziorvos, aki példa lehet bárki számára. Fáradhatatlan és elhivatott, ha a betegeiről van szó – páciensei egészségért mindent elkövető humánus ember. Mindezek mellett részt vesz Celldömölk város önkormányzatának vezetésében választott képviselőként.

Kiemelt képünkön: Dr. Kovács Zoltán gyógyít és oktat, emellett önkormányzati képviselőként is dolgozik Celldömölkön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában