Isten éltesse!

2021.12.21. 07:00

A 90 éves Káldos Gyulát köszöntötték születésnapja alkalmából Celldömölkön

A 90 éves Káldos Gyulát köszöntötték a Helytörténeti Munkaközösség tagjai a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban.

VN

Az első sorban balról a második Káldos Gyula

Forrás: VN/GS

Lendvai Istvánné, a munkaközösség vezetője köszöntőjében kiemelte: Gyula bácsi alapítóként ma is aktív tagja a közösségnek, ezt bizonyítja a most megjelent kötete is. Káldos Gyula hosszú, tartalmas életútja egybeforr a város művelődéstörténetével: könyvtárvezetőként, helytörténészként mindig fontosnak tartotta a város múltjának kutatását. Fehér László polgármester hangsúlyozta: Káldos Gyula pályája példaértékű.

 

 Nem véletlen, hogy hatalmas szeretet és tisztelet övezi őt a városban. A köszöntők után Tulok Gabriella, a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület elnöke ismertette Káldos Gyula újonnan megjelent, Celldömölki önszerveződések és a sajtó című kiadványát. Káldos Gyula pedig a kötetről szólva elmondta, hogy egy eddig fel nem dolgozott anyagról van szó. 

 

Kiemelte: az önszerveződő egyesületek mindig fontos feladatokat láttak el a társadalmi életben. Ezt követően Németh Tibor könyvtárvezető méltatta Káldos Gyula munkásságát, id. Szemenyei László saját versével köszöntötte az ünnepeltet. Aztán koccintás következett és kötetlen beszélgetés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában