Új utak és kutak

2021.12.11. 08:00

A zártkerti programból csaknem 25 millió forintot nyert Szentgotthárd

A zártkerti programból csaknem 25 millió forintot nyert Szentgotthárd a kiskertek fejlesztésére. A település nyugati felén található mintegy 20 hektáros területen 240 család művel kertet. A pályázati forrásból jövő év júniusáig megújulhatnak az utak, és új kutak is létesülnek.

Gyöngyössy Péter

A mintegy 240 működő kiskertet magába foglaló 20 hektáros terület bejáratánál V. Németh Zsolt és a kerttulajdonosok

Fotó: © Szendi Péter

Az egyre vastagodó hóréteg ellenére is sokan voltak kíváncsiak Szentgotthárdon arra a sajtótájékoztatóra, amit V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere tartott. Bejelentették, hogy a város eredményesen pályázott a zártkerti programra. Útfelújításra 18 millió forintot fordíthatnak, 7 millió forintból pedig két napelemes kút létesülhet. 

 

V. Németh Zsolt emlékeztetett rá, hogy a tanyaprogram részeként a falusi szőlőhegyek megmentésére indult a zártkerti pályázat, melynek idén 5 milliárd forint a kerete. Sok szempontból hasonló célokat szolgálnak a városok szélén kialakult kiskertes övezetek. Hozzátette, hogy a Zártkerti programból a választókerületében 24 pályázat, összesen 553 millió forintot nyert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában