Vezérlőcsillag

2021.12.28. 07:00

Boldog Brenner Jánosra emlékeztek

BD

A szentmisét Székely János megyés püspök mutatta be

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A betlehem és a golgota titka legyen a mi életünknek is vezérlőcsillaga, mondta Székely János megyés püspök a Boldog Brenner János születésének évfordulóján megtartott szentmisén. Boldog Brenner János születésének 90. évfordulóján Székely János mutatott be szentmisét hétfőn a ferences templomban. Arra kérte a híveket, úgy lépjenek mindig a jászol és a kereszt elé, mintha életükben először tennék. A betlehem és a golgota titka legyen életük vezérlőcsillaga. A két titok, a jászol és a kereszt megpecsételte Boldog Brenner János életét is.

 

 A püspök szólt Brenner János édesanyjáról is, aki második gyermekét, mivel Szent János napján, december 27-én született, Jánosnak nevezte el. Az utolsó ajándék, amit fiától kapott, egy karácsonyfa volt, ezt a fát azonban soha nem állította fel, és ettől kezdve soha többé nem is állított fát. Brenner János édesanyja harminc évvel ezelőtt, december 24-én adta vissza lelkét a teremtőnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában