Új rendezvénytér lesz

2021.12.15. 12:00

Bontják az egykori cipőgyári épületeket Körmenden

Jó ütemben halad a volt cipőgyári területek revitalizációja Körmenden.

Markó Petra

A területen új rendezvényteret alakítanak majd ki

Forrás: Jámbori Tamás

Fotó: Jambori Tamas

Szeptemberben egy barnamezős beruházás keretében kezdődött meg a Batthyánykastély szomszédságában és a várkert között a volt cipőgyári épületek bontása. A területen egy megújult rendezvényteret fognak kialakítani. Korábban 200 millió forintos forrás állt rendelkezésre a beruházáshoz, amit a kormány végül kiegészített további 245 millió forinttal, így teljes körű lehet a felújítás.

 

 Az életveszélyes épületeket teljes egészében el lehet bontani, és a helyére egy olyan közösségi tér épülhet, amely helyet adhat számos kisebb kulturális eseménynek. Főleg azoknak, amelyeket korábban a várudvaron rendeztek meg. – Ez egy kisebb rendezvénytér lesz, de a környezetvédelmi szempontokat is tudjuk biztosítani, a területet visszaadjuk a természetnek, összekötjük a várkerttel – szögezte le Bebes István polgármester, aki azt is elmondta, a teljes bontás év végéig kész lesz, jövőre kezdődik a tereprendezés, a parkosítás, a helyszín és a parkolók kialakítása. Az előzetes tervek alapján jövő év második felére mindennel végezhetnek, és a Körmendi Napok néhány kísérő rendezvénye már ott lehet majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában