Haladás VSE

2021.12.27. 17:00

Boros Viki az év női súlyemelője

A Magyar Súlyemelő Szövetség szavazatai alapján 2021-ben a Haladás VSE sportolóját, Boros Viktóriát választották az év női versenyzőjének.

Sütő Dániel

Fotó: Szendi Péter

A Magyar Távirati Iroda (MTI) kérésére 1964 óta minden évben megszavazzák a hazai sportszövetségek, kik az év legjobb sportolói. Idén a legeredményesebb klubok közül az MTK nyolc, a Vasas hét, a Budapesti Honvéd hat, az Újpest és a Haladás pedig négy-négy elsőséget mondhat magáénak. Az elismert szombathelyiek egyike Boros Viktória, a HVSE súlyemelő szakosztályának kiválósága, aki hullámvölgyeket és hegyeket egyaránt megjárt 2021-ben. 

 

 

– Nagyon örülök ennek az elismerésnek, most lettem először az év sportolója, és remélem nem utoljára – nyilatkozta Boros Viktória, a HVSE súlyemelője. – Jólesik, hogy ennyire számolnak velem a szövetségben, és boldog vagyok, hogy ezzel dicsőséget hozhatok nevelőegyesületemnek, a Haladásnak és edzőmnek, Márkus Erzsinek. Bízom benne, hogy még sok örömöt tudok okozni a jövőben. Minden tőlem telhetőt elkövetek, hogy ezt jövőre is kiérdemelhessem. Mélyről indultam idén, egészen júliusig nagyon magam alatt voltam, mert nem úgy sikerültek a versenyek, ahogyan azt edzőmmel elképzeltük. Az év második fele azonban erőt adott és megerősített abban, hogy van helyem a sportágban, tudok még fejlődni. 

 

 

Viki összességében elégedett idei teljesítményével, elvégre a nemzetközi versenyeken jól szerepelt – és ez a fontos. Kiemelkedett ezek közül a finnországi Európa-bajnokság, ahol szakításban aranyat, lökésben bronzot, összetettben pedig ezüstöt tudott szerezni. 

 

 

– Erre vagyok a legbüszkébb ebben az évben – mondta a súlyemelő. – Mindemellett a junior világbajnokságon az előkelő hatodik helyen végeztem, az is pontszerző hely, így ennek is nagyon örültem csakúgy, mint a második felnőtt hazai bajnoki címemnek. Mindent egybevetve egy nehéz éven vagyok túl, aminek a vége felé jöttek a jó eredmények. Ez volt az utolsó olyan esztendőm, amikor a juniorok között mérettettem meg magam, jövőre már a felnőttek mezőnyében versenyezhetek. 

 

 

A HVSE tehetsége a 2022-es U23-as Európa-bajnokságon a legjobb hat között szeretne végezni csakúgy, mint a felnőtt Eb-n, bár akkor sem omlik össze, ha utóbbin a nyolcadik hely környékén fejezi be a kontinensviadalt. Addig még azonban meg kell várni, hogy kialakuljon az új kvalifikációs rendszer a súlycsoportokkal együtt, hiszen a 2024-es párizsi olimpián már csak csökkentett létszámban vehetnek részt a súlyemelők. 

 

 

Kiemelt képünkön: A Haladás sportolója egyre jobb barátságot ápol a nehéz súlyokkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában