Tervek és koncert

2021.12.27. 11:00

Csak élvezni és örülni a lehetőségnek – Az Ocho Macho frontemberével beszélgettünk

Az Ocho Macho tagjai az év végén sem pihennek, most vettek fel új gitárost a bandába, akivel kiegészülve javában készülnek a december 30-ai Végállomás Klubban szervezett már hagyományosnak számító Illegál koncertjükre és ha ez még nem lenne elég, A Dal című műsorba is beválogatták őket. Az előttük álló időszakról és a lassan mögöttünk hagyott évről a zenekar frontemberét, Kirchknopf Gergőt kérdeztük.

vaol.hu

Az Ocho Macho mindenhova elmegy, ahova hívják. Ahova nem hívják, oda megpróbál eljutni Fotó: VN/Wildungphoto/Király Győző

Fotó: Adam Tabori

Gergő az új tag megtalálásával kapcsolatban megosztotta lapunkkal, hogy Derzsi Zsoltra több gitáros meghallgatása után esett a választás, mert nem csak bemutatni tudta a kért dalokat, hanem egyből látszódott rajta, hogy szívvel-lélekkel meg is érkezik azokba. Az első próba Zsolt számára olyan volt, mint a hazaérkezés, ami azóta is egyre erősödik, az új tag egyben új energiát is hozott a bandába. 

 

 

Először még a december 30-ai koncert van a fókuszban, de aztán januárban készülnek is a televíziós szereplésre, A Dal produkciójára. A frontember elmondta, hogy a Végállomás Klubban még soha nem játszottak, viszont nagyon segítőkészek voltak velük, biztosították a zenekar számára a próbahelyszínt és így nem is volt kérdés, hogy a hagyományosnak számító Illegál koncertjüket ott fogják megtartani. A fellépés Zsoltnak egy bemutatkozása lesz, de a zenekar más különlegességgel is készül, sikerült olyan playlistet összerakniuk, amit a közönség nagyon régóta várt. Gergő szerint mindenkire ráfér, hogy „Lazulj bele”, A Dal-ba beválogatott szerzeményük lehetne az est szlogenje, a zenekar tagjai bíznak benne, hogy egy nagyon széles mosolyú este lesz. 

 

 

A koronavírus-járvány ellenére az Ocho Macho ebben az évben a másfél hónapos koncertszezont végigjátszotta, rengeteg helyre vitték el a zenéjüket. Ami rájuk jellemző, az segítette őket a túlélésben, Gergő megosztotta velünk a jelmondatukat: ahova hívtak elmentünk játszani, ahova nem, oda megpróbáltunk eljutni. Idén ez hatványozottan igaz, minden egyes koncertet úgy élveztek, mint gyerek a játszótéren a felszabadult másfél óráját. A tagok soha nem nézték, hogy hová hívják őket, játszottak ők már mindenhol, ahol volt 220, beleálltak és csinálták a dolgukat. Gergő a végére egy fontos üzenetet fogalmazott meg: minden koncertet csak élvezniük kellett és örülni a lehetőségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában