VN-jótékonyság

2021.12.09. 19:00

Édesapjával most egymás támaszai – Stieber Zsombor javára is gyűjtünk adományokat

Az idén három gyermeknek szeretnénk segíteni hagyományos adventi akciónkban. Múlt hétvégén a másik két fiú mellett megismerhették a 12 éves Stieber Zsombort, Zsömit is, akinek októberben meghalt az édesanyja.

Tóth Kata

Stieber Zsombor: Anyától, amíg élt, nagyon sok szeretetet kaptam. Sokat nevettünk, sétáltunk. Kedves, de szigorú is volt velem

Fotó: Cseh Gábor

Zsömi kedves, nyitott kiskamasz, szívesen beszélgetett velünk. Elmondta azt is, hogy az édesanyjával nagyon ragaszkodtak egymáshoz. Az anyáról még tavaly egy mellkasröntgen alkalmával derült ki, hogy daganatos beteg. Férje 59 évesen maradt egyedül hatodik osztályos fiával.

 

– A feleségem korábban sosem volt beteges. Tavaly novemberben Covid-fertőzést kapott. Miután felgyógyult, a háziorvosa mellkasröntgenre küldte, ott egy foltot találtak a tüdején. A CT-vizsgálat után a tüdőgyógyász szinte biztosra mondta, hogy rosszindulatú daganata van. Március 18-án megműtötték, előtte agyi áttét gyanúja miatt koponya-CT-t javasoltak neki. A műtét után visszament dolgozni munkahelyére, a Berzsenyi Dániel Könyvtárba. Június végén még nyaralni mentünk, július 7-én a munkahelyén rosszul lett. Egy hét múlva az onkológiára került, ahol megállapították nála az agyi áttétet. A sugárkezelés hatására megint jobban lett, de a munkába már nem tudott visszamenni. Szeptemberben egy nap Zsömit reggel még elkísérte az iskolájához, délután váratlanul elveszítette az eszméletét, mentő vitte a kórházba, ahonnan már nem tért haza. Öt hétig élt még – mesélte az otthonukban Stieber Béla.

Stieber Zsombor: Anyától, amíg élt, nagyon sok szeretetet kaptam. Sokat nevettünk, sétáltunk. Kedves, de szigorú is volt velem

Forrás: Cseh Gábor

Végül el tudtak búcsúzni Edittől, aki a család lelke volt.

 

Apa és fia azóta egymás „támaszai”.

 

– Néha azért vannak harcaink. Apróságokon kapunk össze, de öt percnél tovább sosem vagyunk haragban – mondták. Zsömi segítsége az édesapjának, igazi „főzőmester”, kiválóan süt rántottát, palacsintát, készített már vajkaramellát, piskótát, szeret kísérletezni. Az sem kizárt, hogy szakács lesz. És ha már a kedvtelései kerültek szóba, elmondta, korábban úszott, néptáncolt, kosarazott is az Ifjú Sólymok egyesületében. Most úgy tervezi, hogy a kosárlabdát folytatja heti négy alkalommal.

 

És a horgászatot: eddig egy hétkilós ponty a rekordja. Mint írtuk, a kisfiú iskolája és az édesanya munkahelye is melléjük állt a bajban, Stieber Béla hálás a segítségükért, a máig tartó törődésért. Zsombor jövője, tanulmányai miatt vállalta, hogy csatlakozik akciónkhoz.

Olvasóink adományait a Lapcom Média Alapítvány 12096705 – 01312657 – 00300002 számlaszámára várjuk december 22. 12 óráig.

Az összegyűlt pénzt háromfelé osztjuk, és karácsonyra átadjuk a családoknak.

Kapcsolódó cikkek:

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vas-nepe-jotekonysagi-akcioja-tegyuk-szebbe-szamukra-a-karacsonyt-5534156/

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-elarvult-janoshazi-kisfiu-mathe-bence-javara-is-gyujtunk-adomanyokat-karacsonyra-5545412/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában