Közösen az agráriumért

2021.12.07. 13:51

Együttműködési megállapodást írt alá a kormányhivatal és a növényorvosi kamara

A megállapodás megkötése után a résztvevők megtárgyalták a növényvédelem időszerű kérdéseit.

A két aláíró Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Vajkovics Balázs kamarai elnökön kívül a rendezvényen jelen volt a kormányhivatal részéről Ágh Ernőné főigazgató, Tóth Gábor főosztályvezető, Molnár Zsuzsanna a Növény- és Talajvédelmi Osztály vezetője, valamint Both Gyula volt kamarai elnök, a kormányhivatal növényvédelmi zoológusa, a megállapodás kezdeményezője. A kamara képviseletében az elnökön kívül jelen volt Eredics András alelnök, Horváth Nóra a kamara Oktatási és Továbbképzési Bizottságának elnöke, valamint Gaál Violetta titkár.

 

Harangozó Bertalan az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az országban a kormányhivatal és a növényorvosi kamara között elsőként létrejött megállapodással szeretnék a Vas megyei gazdák élelmiszer termelésének a színvonalát emelni, a képzéseket kiterjeszteni, a szigorú Európai Uniós előírások mellett a meglévő szakmai szintet megtartani, sőt még erősíteni.

 

Vajkovics Balázs kamarai elnök kiemelte, országos szinten 300 millió forint áll rendelkezésre régi, már lejárt növényvédő szerek megsemmisítésére. A felmérés folyamatos, így nemsokára Vas megyében is elkezdődik a veszélyes hulladékok elszállítása és központi hatástalanítása.

 

A megállapodás megkötése után a résztvevők megtárgyalták a növényvédelem időszerű kérdéseit.

 

Kiemelt képünkön: A két aláíró, Vajkovics Balázs kamarai elnök és Harangozó Bertalan kormánymegbízott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában