Advent időszaka

2021.12.23. 07:00

Elkészült a vépi betlehem

Elkészült a vépi betlehem a Tegyünk Együtt Vépért Egyesület tagjainak jóvoltából. Nagy Attila egyesületi elnököt arról kérdeztük, mi minden történt az ötlettől a megvalósításig.

Tóth Kata

A főtéri színpadon kapott helyet

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

– Vajkovics Jenőné Piroska hit oktató ötlete nyomán indultunk el. Ő vetette fel, hogy legyen betlehem a mi kisvárosunkban is, ami feleleveníti a szent éjszaka fő történését. A felállítását a karácsonyhoz közeli időpontra, a negyedik adventi vasárnapra időzítettük – tudtuk meg a Tegyünk Együtt Vépért Egyesület elnökétől. 

 

Hozzátette: – A Kisjézus születését felelevenítő alkotás alakjai extrudált polisztirolból készültek. A főtéri helyszín, a fedett színpad rendelkezésre állt, csak kissé át kellett rendezni, hiszen addig az óriáskalendárium foglalt el nagyobb helyet. A kellékek felajánlásáért Buza Andrásnak, Kiricsi Józsefnek, Vajkovics Jenőné Piroskának és Vajkovics Jenőnek jár köszönet. A betlehem felállításában részt vevőknek pedig azért, hogy a zord idő ellenére is vállalták a dekorációs munkát – tájékoztatott Nagy Attila. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában