migráció

2021.12.09. 13:00

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Szombathely térségében

Tizenhárom migránst szállított az ukrán férfi.

police.hu

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Pécsi Osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. december 9-én, 4 óra körüli időben, a 87-es számú főúton állítottak meg egy cseh rendszámú tehergépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizenhárom férfi utazott, akik afgán állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - olvasható a police.hu-n.

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában