Frissen Vasból

2021.12.04. 18:32

Erősödik az őrségi identitás

Harmadik alkalommal rendeztek bolhapiacot és közösségi vásárt a falu tájházánál. A standoknál kincseket lehetett találni.

Tóth Judit

20211204 adventi bolhapiac, Nagyrákos, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Csípős hideget és alig egy Celsius-fokos hőmérsékletet hozott december első szombatja, de a nagyrákosi bolhapiac és közösségi vásár résztvevőit ez semmiben nem akadályozta. Legalább egy tucatnyi árus pakolta ki portékáit. Kézműves díszeket, karácsonyi gömböket, játékokat, ruhákat, babaholmikat, edényeket, könyveket és egyéb csecsebecséket lehetett vásárolni. Forralt bor és tea is volt a kínálatban, déli tizenkettő után nem sokkal pedig elkészült egy nagy kondér gulyás is.

-Mindenki azt hozta el otthonról, amit már megunt vagy nincs rá szüksége – mondja Bognár Katalin, a vásár kezdeményezője, aki gyerekként Nagyrákoson töltötte a nyarait, most azonban már kétlaki életet él. Egyszer Budapesten van, máskor az őrségi faluban tartózkodik, ilyenkor hasonló közösségi akciókon töri a fejét.

-Nagyon sokan vagyunk, akiknek fontos az újrahasznosítás, a környezettudatosság és amúgy is hobbink a bolhapiacra járás. Némethné Baksa Eszter polgármester asszony is támogatta ezt a kezdeményezést, úgyhogy nekivágtunk. Nem csupán arról van szó, hogy adunk és veszünk és az emberek megszabadulnak felesleges dolgaiktól, hanem arról is, hogy épül itt egy közösség és erősödik az őrségi identitás.

A nagyrákosi tájháznál eddig kétszer rendeztek bolhapiacot, nagy sikere volt, így az eladók és a vevők is várták a folytatást. Szépen alakul, felívelő pályán van a program, a szervezők remélik, hogy hagyománnyá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában