Távhő

2021.12.28. 16:44

Ezért akadozott ma a fűtés Szombathely belvárosában

Délelőtt értesültünk arról, hogy nincsen fűtés a belváros több lakásában, ahol a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a szolgáltató. Kérdéseinkkel megkerestük a céget, ahol arról tájékoztattak: délutánra mindenhol teljesen visszaáll a fűtésszolgáltatás.

Érdemes körültekintően szabályozni

Fotó: Horváth Balázs

Szombathely belvárosában mintegy négy kilométer hosszú hőtávvezeték szakaszon észleltünk hibát, amely szolgáltatásunkban fennakadást okozott. Kollégáink azonnal megkezdték a hiba okának keresését és feltárását, a hőtávvezeték terjedelme miatt azonban a hiba forrását egyelőre nem sikerült lokalizálni - erről a társaság ügyfélszolgálata tájékoztatta szerkesztőségünket. Hozzátették: Kollégáink folyamatosan dolgoznak a hiba pontos helyének mielőbbi meghatározásán és elhárításán. Amíg ez megtörténik, kazánházaink erőforrásainak átcsoportosításával biztosítjuk a szolgáltatást az érintett területen. A szolgáltatás ma délután mindenhol visszaáll. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a meghibásodás és a hibaelhárítás ideje alatt az üzemzavar a lehető legkisebb mértékben érintse a felhasználókat.

 

Megtudtuk azt is, hogy Szombathelyen összesen mintegy 22 kilométer távvezetéken keresztül biztosítják a távhőszolgáltatást, a rendszer egyes szakaszai azonban mára elöregedtek. Szinte a teljes rendszer föld alatti hőtávvezeték, amelynek aktuális állapota csak feltárással vizsgálható meg. A vezetékhálózaton a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. folyamatosan végez karbantartásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában