Receptek

2021.12.30. 19:00

Gyors szilveszteri vendégvárók

Az alábbi sós harapnivalókat fél órán belül elkészíthetjük partivendégeink részére.

TK

Fotó: VN/mindmegette.hu

Gyors sajtkrokett 

 

 

Hozzávalók: 30 dkg trappista sajt, 1 db tojás, 3 dkg liszt, 1 csipet só, olaj. A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a sót, kézzel összedolgozzuk. 3-4 centis rudakat sodrunk. A kroketteket a forró olajban kisütjük, konyhai papírtörlőre szedjük. Tökéletes vendégváró falatok például tejfölös mártogatóssal. 

 

Omlós sajtos rúd 

 

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, egy teáskanál sütőpor, 10 dkg margarin, 15 dkg tejföl, egy teáskanál só, egy tojás, 15 dkg sajt. A lisztet, a sütőport, a margarint, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, derelyevágóval csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kész. 

 

Töltött pizzagolyócskák 

 

 

Hozzávalók: 1 csomag konyhakész pizzatészta, 20 dkg paprikás szalámi, 10 dkg trappista sajt, olaj, bors. A tésztát felvágjuk 5x7 centiméteres lapokra. Mindegyikre rárakunk egy szelet szalámit, rádaraboljuk a sajtot, befedjük szalámiszeletekkel. A töltelékre hajtjuk a tésztaszéleket, mindből golyót formázunk. A golyókat kiolajozott, kerek tortaformában, kevés borssal meghintve 10-15 perc alatt 200 fokon aranyszínűre sütjük. 

 

 

Kiemelt képünkön: Íme a csábító pizzagolyók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában