Ünnepi szentmise

2021.12.15. 07:00

Hatvanöt év után: papszentelés a sárvári Szent László-templomban

Ünnepi szentmisén szentelte áldozópappá dr. Székely János megyés püspök Majlát Tihamér Sárváron szolgálatot teljesítő diakónust vasárnap a Szent László-templomban.

Pajor András

Majlát Tihamért dr. Székely János szentelte áldozópappá

Fotó: Pajor András

 – Ma történelmet írunk, hiszen Sárváron utoljára hatvanöt éve a nagytemplomban szenteltek sárvári fiatalt pappá. Az egyházmegyében Sárvárról van a legtöbb működő pap, ez egy jó „paptermő vidék” – köszöntötte a megyés püspököt Wimmer Roland városi plébános a szentmise kezdetén. A zsúfolásig megtelt Szent László- templomban ott volt Majlát Tihamér családja, valamint barátai Erdélyből, eljöttek az egyházmegye papjai, papnövendékek, annunciáta és domonkos nővérek, részt vett az ünnepélyes eseményen Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester is. 

 

– A pap Krisztustól lángra lobbantott ember. Az útkészítő, a másokat is a tűzhöz elvezető út készítője – szólt dr. Székely János a szentelés előtt álló diakónushoz. Majlát Tihamér 1992-ben Kézdivásárhelyen született, középiskolai tanulmányait a város református líceumában kezdte meg, majd érettségi után a Babes–Bolyai Tu dományegyetem pasztorális teo lógia szakán folytatta teológiai kutatásait, jelenleg a Kánonjogi Posztgraduális Intézet doktori képzésének hallgatója. Választott papi jelmondata Loyolai Szent Ignáctól való: „Megtalálni Istent mindenben.” 

 

– Olyan világban élünk, ahol sokan azt gondolják, hogy a papi hivatás felesleges. Ellenben a valóság az, hogy az ember az Isten teremtménye, és minden életnek értelme van. A pap pedig az emberség őre ebben a múló világban – hangsúlyozta a megyés püspök a szertartáson. Majlát Tihamér újmiséje december 19-én, advent negyedik vasárnapján 15 órakor kezdődik a sárvári Szent László- templomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában