Fejlesztés

2021.12.15. 13:00

Irány az ovifocipálya Őriszentpéteren! Támogatásból létesült, kisiskolások is használhatják

Új létesítménnyel gazdagodott a Katica Óvoda és Minibölcsőde. Kedden megtörtént az iskola és az óvoda épülete közötti területen felépült új ovifocipálya műszaki átadása.

Gyöngyössy Péter

 Őriszentpéteren új, modern sportlétesítménnyel gazdagodott a Katica Óvoda és Minibölcsőde intézménye. Az általános iskola és az óvoda közötti területen három hét alatt épült fel az új rekortán borítású ovifocipálya. Megtörtént a műszaki átadás, a kivitelező az előírásoknak megfelelően, pontosan és gyorsan teljesítette a feladatot, s hamarosan birtokba vehetik az óvodások a miniarénát. 

 

Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy az Irány a pálya program nettó 22 millió forintos támogatása tette lehetővé a kosárpalánkkal, focikapukkal és oldalfalakkal is felszerelt rekortán pálya felépítését. A létesítményt a kisiskolások is használhatják majd, az ő testméreteik még alkalmasak annak használatára, a nagyobb gyerekeknek azonban már túl kicsik a létesítmény méretei. A beruházáshoz egy tízmillió forintos eszközbeszerzés is társult. A pálya használatához kapcsolódó kiegészítő sporteszközöket, bójákat, mindenféle méretű és fajtájú labdákat és egyéb eszközöket vásárolhattak. 

 

– A két ovis csoporttal és a minibölcsőde gyermekeivel együtt 47 főt számláló intézmény számára jelentős nagyságrendű fejlesztést jelent az új sportpálya – mondta Őr Zoltán. – A mi gyerekkorunkban egy óvoda kültéri felszerelését néhány mászóka, egy hinta, esetleg traktor- és autógumikból gyártott játékok adták. Ehhez képest ez a modern pálya hatalmas fejlődés, amit mind a szabadidő hasznos eltöltése, mind pedig az egészségnevelés, sportolás területén jól ki tud majd használni mindkét intézmény. A hivatalos átadóünnepség tavasszal, jó időben lesz majd, de az ovisok és a kisiskolások hamarosan birtokba vehetik az új létesítményt – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában