Programok

2021.12.07. 18:34

Kutyák, koncertek és betlehemesek – Civil sajtóreggeli az ünnep jegyében

Öt civil szervezet ajánlotta decemberi programjait tegnap a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ ez évi utolsó sajtóreggelijén.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Wagner Anikó, a Soroptimist International Club Szombathely tagja elmondta: az adventi vásárban a Tiroliház standjánál és az óriáskerék kabinjaiban információs kártyákat helyeztek el. Az akció december 10-én, az emberi jogok világnapján ér véget. Csodakutyák karácsonya lesz december 18-án. Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke elmondta: rendezvényük 10-től 15 óráig tart Vízöntő utcai telepükön. Sétáltatni lehet a kutyákat, várják a telep és a Noé Állatambulancia árva állatok karácsonyfája alá az adományokat. A szombathelyi és környékbeli zenei tehetséget karolja fel a Lépj! Élj! Tégy! Egyesület. Elnökük, Hufnágel Szabolcs koncertkínálatukat ismertette. Csak néhány fellépő: a Végállomásba december 10-én jön a Kowalsky meg a Vega; 23-án a Mokka Tribute Band, 27-én az Anima Sound System, 30-án az Ocho Macho zárja az évet.

 

 

A 18. betlehemes találkozót rendezik meg december 11-én Gencsapátiban 17 órától. Varga Albin, a Kezdőkör Képzőművészeti és Népművészeti Baráti Egyesület titkára elmondta: a templom előtti téren a hagyományt éltető közösségek mutatkoznak be.

 

 

Hét éve indult a Huncut Klub a Vasi Ifjúságért Egyesület szervezésében. A jótékonyság jegyében ismét kézműves ajándékokkal készültek a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény lakóinak. Borsos- Lajos Krisztina mondta el a részleteket.

 

 

Kiemelt képünkön: Balról a civil sajtóreggeli házigazdája, Meskó Krisztián, aki ezúttal öt szervezet képviselőit látta vendégül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában