Fejlesztés

2021.12.17. 10:00

Masszív, új burkolat - Két utca újult meg Kőszegen

Két újabb utca újult meg a kormányzati tá mogatásbó l zajló2,8 milliárd forintos út- és parkolófelújítási programban.

VN

Balról: Ágh Péter, Básthy Béla – és a lakók

Forrás: Ohr Tibor

Balról: Ágh Péter, Básthy Béla – és a lakók

Forras: Ohr Tibor

 A Hermina utca burkolatát 223 méter hosszan és 4–6 méter szélességben erősítették meg. A meglévő pályaszerkezetet nem bontották el. A leromlott útpályaszerkezetet a szükséges mélységben fellazították, majd új homogén útburkolatalap-keverék készült. Ennek felületére két réteg hengerelt aszfaltréteget fektettek. Az adott szakaszon a járdát is felújították 6 centiméter vastag térkő burkolattal. A hegyből érkező csapadékvíz fogadása a hegylábi területen, mint ezekben az utcákban, mindig ad feladatot.

 

 A csapadékvíz-elvezetést a továbbiakban is zárt csapadékcsatorna biztosítja. A Postásrét utca 120 méter hosszú szakaszán 3,3 méter szélességben javították a burkolatot remixtechnológiával, és mindkét oldalon padka épült. A két szakasz mintegy 40 millió forintból szépült meg. A műszaki paramétereket a tegnapi átadón Básthy Béla polgármester ismertette. Mint mondta, a lakók régóta kérték és várták a változást. Megköszönte Ágh Péter országgyűlési képviselő segítségét. 

 

– Mindannyian tudtuk, hogy Kőszegen az egyik legfontosabb feladat az utak felújítása. Annak idején, 2019- ben, amikor az önkormányzati választásokra készültünk, azt ígértük: együtt fogjuk építeni Kőszeget. Ehhez szövetségre volt szükség. Kőszeg fejlesztése során az elmúlt években hatékony partnerséget tudtunk kiépíteni a kormányzattal, a megyei önkormányzattal és a helyben élőkkel. A városnak nagy adóssága volt – „újkori” építésének első momentumaként a kormány ezt átvállalta. Ezt követték a belvárosi fejlesztések, amelyek a műemlékek megújítását hozták. Ahhoz, hogy a város további – most tapasztalható – látványos építkezéséhez rendelkezésre álljanak források, a döntő megbeszélésre a karmelita kolostorban került sor, a kőszegi útfejlesztések tervét ekkor ismertettem Orbán Viktor miniszterelnökkel. 

 

A polgármester által megfogalmazott javaslatcsomag támogatást nyert, nem sokkal később megjelent a kormányhatározat, amely forrást is rendelt ehhez. Ennek látjuk most a megvalósítását. Fontos, hogy a megkötött szövetség a jövőben is hatékonyan tudjon működni. Kőszegnek előre kell haladnia, nem hátra – fogalmazott Ágh Péter. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában