Hegyhátszentjakab

2021.12.03. 07:00

Megújult útszakasz a tó büfésora előtt

Négyszáz méter útszakasz felújítására került sor a Vadása-tónál található büfésor előtt. A beruházáshoz a Belügyminisztérium nyújtott 19 millió forintos támogatást, a 3,3 millió forintos önrészt a helyi önkormányzat vállalta.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Két éve az útfelújítás első fázisában az Őrimagyarósd Hegyhátszentjakab közötti szakasz kapott új burkolatot egy kilométer hosszban. Most az út folytatása újulhatott meg további 400 méteren.

– Az útfelújítás mindig a legjobb cél, még ha önerő is kell hozzá. A Vadása-tó környéke most már nagyon szép, még háromszáz méter szakasz felújítása hiányzik. Ha ez megvalósul, akkor elérünk a faluig – mondta Kránitz Ferenc polgármester. Egy helyi fiatal kezdeményezésére négy éve rendezik meg a faluban a Vadása- derbit, amely nagy népszerűségnek örvend. A derbi résztvevői ezentúl nagyon jó minőségű úton gurulhatnak végig extra tákolmányaikkal a büfésor előtt. V. Németh Zsolt kormánybiztos, országgyűlési képviselő megjegyezte: tavalyelőtt Vas megye egyik legrosszabb útszakaszát sikerült felújítani Őrimagyarósd és Hegyhátszentjakab között. Örömteli, hogy folytatódhatott a munka.

– Ha valaki ránéz erre az útra, láthatja: a két oldalán található összes vendéglátóegységet, szálláshelyet és magát a tavat is minőségibbé teszi. Az útfelújítás a turizmus szempontjából is fontos volt, bízom abban, hogy a csúcsokat döntő idei vendégforgalom megismétlődik.

Kiemelt képünkön: Kránitz Ferenc polgármester: az útfelújítás a legjobb cél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában