Támogatás

2021.12.21. 10:00

Mostanra minden utcát teljesen felújítottak Kőszegpatyon: legutóbb a Kossuth utcát adták át

A településen mostanra minden utcát teljesen felújítottak. Legutóbb a Kossuth Lajos utcát adták át ünnepélyesen, amelyre a Belügyminisztérium pályázatán 19,4 millió forint támogatást nyert az önkormányzat.

VN

Májerhoffer Attila és Ágh Péter a Kossuth utcában

Forrás: Ohr Tibor

Májerhoffer Attila és Ágh Péter a Kossuth utcában

Forras: Ohr Tibor

Kőszegpaty minden utcája (a Rét, a Petőfi, a Meszleni és a Kossuth utca is) megújult az elmúlt években. Utolsóként a Kossuth utca, amely a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre kiírt pályázatán 19,4 millió forintot támogatást nyert. A kapott összegből és közel 3,5 millió forint önerőből készült el az új aszfaltborítás. Az ott lakók kérésére zsákutca táblát helyeztek ki, és két fekvőrendőrt is kialakítottak az utcában, mondta el az avatás alkalmából Májerhoffer Attila polgármester.

 

 Ágh Péter országgyűlési képviselőt budapesti program szólította el az átadóról, levélben küldte üdvözletét a településnek. Mint írta, Kőszegpaty életében az idei év az útfelújítások éve volt. Megújult a Kossuth utca, és a Magyar falu program révén a Magyar Közút is komoly munkálatokat végezhetett. Ezzel két régi tervet sikerült megvalósítani. Mindkét fejlesztés hozzájárult ahhoz, hogy a helyi közlekedési feltételek jobbak és biztonságosabbak lehessenek. 

 

Ezek mellett pedig a faluprogram által további kormányzati források álltak rendelkezésre közterületi eszközök beszerzésére és civil pályázat támogatására. Megköszönte az önkormányzatnak, hogy hatékony partnerséget sikerült kiépíteni. Az ünnepségen a helyieken kívül Cák, Kőszegszerdahely, Lukácsháza és Nemescsó polgármesterei, valamint a közös hivatal jegyzője is jelen volt. Vas Csaba András plébános áldotta meg az utat. 

 

A Magyar falu programban közterület karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére több mint 4 millió forintot nyert az önkormányzat. Az ebből beszerzett gépeket, valamint az önkormányzati önerőből bővített, felújított eszköztárolót is átadták az ünnepségen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában