Konferencia

2021.12.23. 13:00

Nagy ívű tervek az egyetemen

Az elmúlt öt évben mintegy 3,1 milliárd forintos pályázati támogatás érkezett az ELTE Savaria Egyetemi Központjába, ami számos terület fejlesztését tette lehetővé. A jövőbeni tervek is komolyak, a campus nagy dolgokat szeretne megvalósítani az elkövetkezendő időszakban. Ezekhez 3-3,5 milliárd forintra lenne szükség.

Tóth Judit

Ajándékokkal is meglepték a gyerekeket

Forrás: Cseh Gábor

Ajándékokkal is meglepték a gyerekeket

Forras: Cseh Gábor

 A rendezvényen részt vett dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is. 

 

Pintér Zsolt, az ELTE Savaria Egyetemi Központ koordinációs igazgatója, az ELTE pályázati központ igazgatóhelyettese először arról számolt be, hogy az intézmény az elmúlt öt esztendőben 3,1 milliárd forint összegű pályázati támogatást nyert el. A projektek december 31-én fejeződnek be, és egy rendkívül sikeres időszakot zárnak le. A források egy részét a minőségi felsőoktatás biztosítására, a képzések fejlesztésére, a kutatások ösztönzésére, a hátrányos helyzetűek élethosszig tartó tanulására fordították. A másik részből nagyszabású beruházások valósulhattak meg. 

 

Megújulhatott az intézményi infrastruktúra, eszközbeszerzésre nyílt lehetőség, és energetikai fejlesztés is zajlott. Az egyik legfontosabb elem az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vizesblokkjainak felújítása volt. A pályázati támogatásokból a legtöbbet a beruházásokra költötték, emellett jelentős összeget fordítottak a szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségeire is. Nemcsak a megvalósított projektekről esett szó, hanem a jövőbeni tervekről is. 

 

A szombathelyi ELTE sportingatlanjainak fejlesztése az egyik kiemelt cél. Szükség lenne például a sportcsarnok parkettájának cseréjére, nyílászáróinak javítására, illetve az épületrész szigetelésére. Megcélozták a sportélettani labor korszerűsítését, valamint egy lőtér és egy tradicionális íjászpálya kialakítását az egyetem területén. – A campus területén szeretnénk létrehozni egy tudományos élményközpontot is, amely alkalmas lenne szemléletformáló, élményközpontú foglalkozások lebonyolítására, segítené a tehetséggondozást, és az elérhető legújabb technológiák bemutatását is biztosítaná. Nem titkolt cél az sem, hogy az élményközpont bekapcsolhatná az egyetemet a megye, a régió és a város kulturális, valamint ismeretterjesztő életébe. A D épület földszintje és az Európai Dokumentációs Központ területe lenne jó megoldás ennek megvalósítására. A fizikai helyszín létrehozásával párhuzamosan virtuális változatban is gondolkodunk, ez az online térben lenne elérhető, és az élményközpont bemutatása mellett speciális elemeket is tartalmazna – mondta Pintér Zsolt. Szó esett arról is, hogy a D épületben digitális oktatási és tanulási központ kialakítását tervezik, elsődleges cél a szombathelyi pedagógusképzés szakmai és módszertani megújítása. – A felsorolt tervek megvalósítása 3-3,5 milliárdos pályázati forrást igényelne – zárta szavait a koordinációs igazgató. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában