Ellenzéki lista

2021.12.13. 21:37

Nemény András országos politikai babérokra tör?

Közzétette az MSZP, kiket jelöl a 2022-es országos közös ellenzéki listára.

VN

Horváth Soma és Nemény András

Fotó: VN-archív

A szombathelyi polgármester, aki egy civil egyesület jelöltjeként került a városvezetői székbe, tizenkettedik az MSZP pártlistáján. Korábban már írtunk arról, hogy Szombathelyen év eleje óta egymásnak adták a kilincset az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek. 

 

Beszámoltunk arról is, hogy az ellenzéki előválasztási cirkuszban Szombathely politikai csatatérré vált, miután az országos politikai adok-kapok a vasi megyeszékhelyen is markánsan megjelent az elmúlt hónapokban. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor számtalan kritika érte a baloldali városvezető tevékenységét. Az MSZP honlapján tette közzé, hogy a párt kiket jelöl a közös ellenzéki listára: a 12. helyre Nemény András szombathelyi polgármester, a 17.-re Horváth Soma alpolgármester, a párt megyei elnöke került. 

 

Mindketten egy civil szervezet jelöltjeként jutottak a szombathelyi közgyűlésbe. Nemény András az egyik helyi, baloldalhoz köthető online portálnak úgy kommentálta a hírt, hogy „ez egy gesztus, polgármesterként ismert vagyok, ezért szerepelek a listán”. A politikus ugyanakkor Kunhalmi Ágnest és Hiller Istvánt is megelőzi. 

 

Ráadásul a megyénkben ugyancsak jól ismert celldömölki polgármester, Fehér László nem szerepel az MSZP listáján, ezért is találgatásokra adhat okot Nemény András országos jelölése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában