Nemes gesztus

2021.12.09. 14:51

Szombathelyi kick-box club fogott jótékonysági akcióba a perenyei kisfiú segítéséért

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és box Club jótékonysági akcióba fogott, amelynek célja a két és fél éves perenyei Vukits Félix segítése.

Sütő Dániel

20211208 Vukitsné Flór Beáta, Vukits Félix, Vukits Krisztián, Kovács Gábor edző, Félix gyógyulására ajánlotta fel licitre az aláírt pólót az Agro-bio kickbox klub, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A kisfiúról korábban már írtunk lapunkban, bemutattuk, hogyan küzd erőn felül a család kis harcosáért, akinél agyi bénulást diagnosztizáltak.

 

– Félix történetét a napokban olvastam és egyből tudtam, hogy a Borics Ádám aláírásával ellátott pólót neki kell felajánlanunk – fogalmazott Kovács Gábor az box club óvodás- és hobbi csoport edzője. – Borics Ádám – profi MMA harcos, a Bellator MMA sportolója – idén szeptemberben járt nálunk és egy remek hangulatú szemináriumot tartott a sportolóinknak és az érdeklődőknek. Ekkor kértük meg Ádámot, hogy dedikáljon nekünk egy pólót, amit jótékony célra ajánlanánk fel. Így esett a választás Vukits Félixre. Most úgy érzem, hogy ilyen remek csapattal a hátam mögött olyan célokat is meg tudok valósítani, amiket mindig is szerettem volna csinálni. Azt tudom, hogy jó embernek lenni bizony jó dolog. Erre bátorítok mindenkit. Szívből remélem, hogy a licit sikeres lesz és egy komolyabb összeggel tudjuk így támogatni Félix felépülését, gyógyulását. Arra kérek mindenkit, hogy aki teheti, karolj fel ezt a kezdeményezést és segítsünk együtt Félixnek, és szüleinek. Az akció színtere a Jótündérek jótékonysági licit Facebook-csoport – nyilatkozta Kovács Gábor.

Forrás: © Cseh Gábor

A Vukits-család december 2-án fontos konzultációra utazott a Semmelweis Egyetemre, ahol tájékoztatták őket a további lehetséges kezelésekről.

 

– Félixnek felírtak egy ortézis segédeszközt, mindkét lába egy műanyag sínben lesz – tájékoztatott Vukits Krisztián. – Januárban kell megmondanunk, hogy be tudjuk-e vállalni anyagilag a botoxos injekció-kezelést, ugyanis ebből egy beavatkozás ára 370-450 ezer forint között mozog. Ezt hat éves koráig félévente meg kellene ismételni úgy, hogy folyamatosan drágul a kezelés, mivel a súlya és a fejlettsége alapján minél több ilyen injekciót kell neki beadatni. A minap ellátogattunk a solymári Borsóházba, ahol külföldi orvosok vizsgálták meg Félixet és felírtak egy másfajta segédeszközt. Ez voltaképpen egy olyan szíj, ami utánozza az emberi ízületek mozgását, és ahogy feszítik, úgy fordítja a lábát. A Borsóházba januárba egyhetes, februárban kéthetes, márciusban pedig háromhetes kezelésre megy majd Félix. Ezt követően pedig egy teljes éven keresztül havonta egy hétre kellene terápiára járnia. A szakemberek elmondása szerint ezekkel a kezelési módokkal kiváltható a csípőprotézis beültetése – fogalmazott a családfő.

 

Az egyesület tervei szerint jövőre ismét elhívják Borics Ádámot Szombathelyre szemináriumot tartani. A licit nyertese találkozhat Vukitsékkal, valamint Borics Ádámmal is, akinek részt vehet a szemináriumán.

 

Az Agrobio Classic Kick-box és box Clubnak nem ez az első akciója a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az egyesület önkéntesei évente több alkalommal igyekeznek a szombathelyi Krúdy Gyula utcai kis- és nagy játszóterek jobbá, szebbé tenni, ezáltal beszálltak a Fogadj örökbe egy parkot kezdeményezésbe.

 

Licitálni az ereklyére ITT lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában