Fontos szakasz

2021.12.22. 15:00

Új burkolatot kapott a Csánigi utca Répcelakon

Állami forrásból tette rendbe a Csánigi utcát 520 méteres szakaszon a közútkezelő. A beruházást az önkormányzat is támogatta.

Vas Népe

Fotó: Ohr Tibor

Az utca teljes útburkolatát kicserélte a közútkezelő. A több tízmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat 4,5 millióval járult hozzá. Szabó József polgármester elmondta, már korábban kezdeményezték az utca helyreállítását, döntés is született, de a közműveket érintő munkák miatt – vízminőség-javító és szennyvízberuházás is zajlott – nemrég került rá a sor. A felújításnak örülnek a környéken lakók, és mindenki, aki az összekötő úton közlekedik: a Győr-Moson-Sopron megye felől Répcelakra érkezők ugyanis itt érnek be a városba. 

 

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán megjegyezte: Répcelak az elmúlt években jelentős lépéseket tehetett. A már befejeződött és folyamatban lévő beruházásokat is sorolta. TOP-forrásból elkészült a helyi piac, a zöldváros kialakítására 151 millió, a minibölcsőde építésére csaknem 120 millió forintos támogatás jutott, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 85 millió. A várost és térségét érintő ivóvízminőség-javító program 285 millió forintból valósult meg. Az észak- és közép-dunántúli szennyvízfejlesztési projektben mintegy egymilliárd forintot tesz ki a Répcelakot érintő rész. A Belügyminisztérium önkormányzati épületek felújítására kiírt pályázatán 3,9 milliót nyert az önkormányzat; az ÖTE tavaly több mint egymillió forintból fejlődhetett. A Magyar falu programban elnyert támogatások segítségével orvosi eszközök és közterületi eszközök beszerzésére is lehetőségük nyílt, a civil pályázatok révén gazdagodtak az egyesületek, járdák újultak meg, és a felelős állattartás elősegítésére is jut forrás. 

 

Kiemelt képünkön: Szabó József, Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Ágh Péter a Csánigi utcán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában