Időjárás

2021.12.08. 12:41

Várja már? Csütörtökön megint jön a hó, meg az eső és az ónoseső – Sárga riasztás Vas megyére

Úgy tűnik, kegyes lesz hozzánk a csütörtök, és tényleg hoz magával némi havat. Sőt, akár annyit is, hogy újra fehér köntösbe öltöztesse az északi tájakat. Persze azért ezt sem adják ingyen... – írja a koponyeg.hu

vaol.hu

Egy újabb mediterrán ciklon hozza a lehűlést és a csapadékot hazánkba is, de ezt nem teszi olyan gyorsan. Elsőre a lehűlés nem havat, hanem ónos esőt eredményez, mely megbolondíthatja a reggeli közlekedést több megyében is – olvasható a koponyeg.hu-n.

HIRDETÉS

Az ónos eső azután esőbe vált át, de mielőtt nagyon csüggedni kezdenénk, megérkezik a hó is. Ez azonban csak az északi, nyugati területek lakóinak jelent megkönnyebbülést, az ország keleti és déli régiói továbbra is az eső látványával kénytelenek beérni.A havazás az érintett régiókban, így Vas megyében akár 3 centiméternyi leplet is eredményezhet. A hegyekben pedig a hó vastagsága elérheti a 15 centimétert is.

 

Az északi régióban a havazás akár péntek kora reggelig is folytatódhat, de ekkorra már a szél is feltámadhat, azaz a hópelyhek könnyű tánca hófúvásba válthat át.

Sárga figyelmeztetés Vas megyére

Késő estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Ezt követően eléri a nyugati tájakat az érkező mediterrán ciklon csapadékzónája, amelyből az éjféli órákig bezárólag a nyugati, északnyugati határvidéken lepel – 2 centiméter (a Soproni- és a Kőszegi-hegységben akár ennél több) friss hó hullhat. Elsősorban Vas megye déli részén, illetve Zalában ónos esőre is számítani lehet (általában < 1 milliméter) – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Forrás: met.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában