Szervezete nem adja fel a harcot

2022.01.21. 10:55

50 napja van kómában Csollány Szilveszter, Zacher Gábor szerint van remény

Csollány Szilvesztert ötven napja kezelik az intenzíven. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel harcot, és abban is bízhatunk, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés.

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Csütörtökön a Bors úgy értesült, hogy változatlan az állapota Csollány Szilveszternek, aki november elején kapta el a koronavírust. A 2000-ben olimpiai bajnoki címet nyert tornász akkor napról napra rosszabbul érezte magát, végül december 3-án tüdőgyulladással a soproni kórházba került. Mivel állapota gyorsan, tovább romlott, a fővárosba szállították s azóta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, speciális lélegeztetőgépen tartják ahol az ország egyik legjobb szakembere kezeli. Immár 50 napja az intenzív osztályon fekszik.

 

A Borsnak Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa elárulta, bízhatunk az olimpiai bajnok felépülésében, mert szervezte régóta küzd a betegséggel.

 

- Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban, és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában