Ragyogás

2022.01.22. 14:00

A kiengedett tincsekkel nem lehet hibázni - Tóth Nikolett fodrász a Tündérszépeknek is adott tanácsot

Február a bálok, szalagavatók időszaka. Bár a koronavírus-járvány ­miatt az előbbiek többsége elmarad, néhányat azonban megtartanak. Egy-egy ilyen eseményre pedig a hölgyek szeretik magukat kicsípni: csinos ruhát vesznek, szép sminket és frizurát készítenek maguknak. Tóth Nikolett fodrász utóbbihoz ad tippet olvasóinknak. Emellett leendő Tündérszépeinket is ellátja néhány jótanáccsal.

Polgár Patrícia

Tóth Nikolett fodrász fonott hatású frizurát készített modelljének

Fotó: Unger Tamás

Tóth Nikolett fodrász szerint a nagyon mereven beállított frizurák ma már kevésbé divatosak. A fiatalabb nők, lányok a lazább megjelenést keresik: a lenge hullámokat, lazább feltűzéseket részesítik előnyben. Aki kontyot kér, az sem a szigorúan beállított megoldást keresi – a fodrász szerint manapság az mutat jobban, ha néhány szálat abból is szabadjára enged az ember. Niki úgy tapasztalja, hogy a korábbi kontyőrületet felváltották a fonatok: sokan választanak fonással készült frizurát szalagavatóra és esküvőre is. A leggyakrabban ezekkel bolondítják meg hosszú, kiengedett frizurájukat a hölgyek. Mint Niki mondja, emellett a laza, tengerparti hullámok a legnépszerűbbek vendégei körében, amit ő cseppet sem bán, nagyon szeret ilyen jellegű frizurákat alkotni. Hozzáteszi: idősebb vendégei még ma is keresik a tupírt, illetve ők is nagyon szeretik a gön­dörített frizurákat. Megjegyzi, a hullámok egyetlen hátulütője azok tartóssága lehet. Annak, aki hosszú haja ellenére is laza hullámokra vágyik, azt tanácsolja, tűzze fel frizuráját, hogy akár több órán át is tartósak maradjanak a loknijai. 

 

 

A megalkotott hajköltemények tartóssá varázsolásában csodafegyverként emlegeti Nikolett a hajlakkot. Emellett elárulta: ő úgy göndöríti a hosszú hajat, hogy miután feltekerte és megformázta a tincseket, azokat nem engedi ki rögtön, hanem felcsatolja, és úgy hagyja kihűlni. 

 

 

Ezúttal nem csak frizuratippeket hoztunk olvasóinknak: Nikolett azt is elárulja, hogyan ajánlatos nekilátni a nap végén hajkoronánk szétbontásának. Mint mondja, ez elsősorban attól függ, van-e tupír a hajban. Ha van, akkor szárazon érdemes egy jó minőségű hajkefével átfésülgetni. Ezt követően a legjobbat akkor tehetjük hajunkkal, ha megmossuk, hajpakolást teszünk rá, majd úgy fésüljük ki, és megszárítjuk. 

 

 

Niki végezetül adott néhány tanácsot leendő Tündérszépeinknek is – elsősorban arról beszélt, hogy szerinte hogyan érdemes a lányoknak megjelenniük a kampányhoz készülő fotók elkészítésekor. Ő úgy látja, a legfontosabb az, hogy csinosak, de ezzel együtt önazonosak is legyenek. Annak, aki nem szokta felkötni a haját, és kényelmetlenül is érzi magát így, azt javasolja, a fotózás kedvéért ne változtassa meg radikálisan a külsejét. Olyan frizurát, olyan sminket és olyan ruhát válasszon, amit nem érez ide­gennek magától és komfortosan tud mozogni benne a kamera előtt! Niki szerint egy fotózáskor is jolly joker lehet egy laza, hullámos frizura. 

A fonások ismét nagy divatjukat élikForrás: Unger Tamás

– Általában a hullámos frizurákat mindkét oldalon kifelé kezdjük el göndöríteni, ezzel szépen meg tudjuk nyitni a tekintetet – tanácsolja a fodrász, aki azt is hozzáteszi: a kiengedett tincsekkel nem lehet hibázni, ugyanis azokkal sokkal inkább tudnak játszani a vakuk kereszttüzében is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában