Padkakasza, fűnyíró, sövényvágó

2022.01.17. 13:00

A Magyar falu program támogatásából újult meg az eszközpark Csepregen

Mintegy 14 millió forintot nyert a város eszközbeszerzésre a Magyar falu programból.

Vas Népe

Horváth Zoltán polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő a beszerzett gépekkel Fotó: Ohr Tibor

Horváth Zoltán polgármester kiemelte: időszerű volt megújítani a városgazdálkodás eszköztárát. Nagy értékű gépeket tudtak venni, köztük kistraktorhoz való eszközöket, például padkakaszát, homlokrakodót, ágaprítót és önálló eszközöket, fűnyírókat, kaszákat, sövényvágót, láncfűrészeket is. 

 

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő ehhez ­kapcsolódóan elmondta: – A közterületet rendben tartó eszközökre a 2019-es indulás óta 45 nyertes révén 278 millió forint érkezett Észak-Vas megyébe. 2021-ben 15 település, köztük Csepreg is nyert. Ezen túl a város 20 milliót kapott zártkerti pályázatra, 40 milliót a Damjanich utcára, 20 milliót a Mátyás utcára. Korábban 460 millióból újulhattak meg az állami utak, tavaly pedig a 608 millióból újult meg a Répce-híd. Illegális szemétlerakó felszámolására 21 milliót költhettek. 23 millió forintot kaptak a helyi civil szervezetek, jutott 1,5 millió forint a temetőre is. A város működését 12,5 millió forinttal segítette a Belügyminisztérium. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában