Bűncselekmény

2022.01.21. 09:30

A rovott múltú férfi egy kislányt vett rá arra, hogy lopjon az egyik sárvári áruházból

A Sárvári Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett a bűncselekmény elkövetésére rábírással elkövetett kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2020 májusában a felügyeletére bízott gyermekkorú lányt rávette arra, hogy Sárváron az egyik áruházlánc üzletéből a vádlott által a hátizsákjába rejtett, áruvédelmi eszközöktől megfosztott termékeket lopjon.

vaol.hu

Fotó: Csapó Balázs

A vádirat szerint a vádlott több mint 21.000 forint értékben szeszes italt, csokoládét, valamint ruházati termékeket pakolt a bevásárló kosarukba, a fiatal lánnyal együtt bement az egyik próbafülkébe, ahol a szeszes italokról eltávolította az áruvédelmi eszközöket, valamennyi terméket a lány hátizsákjába rejtette és felszólította, hogy  fizetés nélkül sétáljon ki az áruházból. 

 

A bűncselekményt a kamerarendszeren keresztül a biztonsági őr figyelemmel kísérte, és a kasszától való távozás után a vádlottat és társát a rendőrök kiérkezéséig  visszatartotta.  

 

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. A gyermekkorú  elkövetővel szemben az eljárást a nyomozó hatóság büntethetőséget kizáró okból  megszüntette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában