Programokat ajánlottak

2022.01.12. 08:00

A Vasi-Hegyhát értékei is terítéken az év első civil sajtóreggelijén

Tóth Kata

Hat szervezet ismertette programterveit

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Hat szervezet ajánlotta januári programjait kedden a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ ez évi első sajtóreggelijén. Pados Györgyi, a Kalász, a Víztorony KRESZ Park Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke Szabadidőnk hozománya című kiállításukról beszélt. Január 21-én 15 órakor az MMIK-nál a Háklár Banda TérZenéjét hallgathatja a közönség. Az épületben nyílik a tárlat, utána kézműveskedésre is lesz lehetőség. Pados Györgyi népi iparművészek vezette szakköreiket is említette. 

 

Tu BiSvát – a négy zsidó újév egyike, a gyümölcsfák születésnapja – rendezvényükről Mezei Péter, a Kőszegi Zsidó Hitközség elnöke szólt. A héber naptár szerint az ünnep svát hónap 15-ére esik. Ilyenkor a hagyomány szerint 15-féle gyümölcsöt kell enni, melyek Izrael földjén honosak: narancsot, szőlőt, datolyát, fügét, gránátalmát, olajbogyót. Hitközségük január 17-én, hétfőn 15 órakor tart rendezvényt, szívesen látnak bárkit.

 

 Szélrózsa című január 29-i jótékonysági folkestjük hírét hozta Molnár Péter, az ELTE-SEK Szökős Néptáncegyüttes és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes művészeti vezetője. A szombathelyi nemzeti összetartozás emlékhely megvalósulásáért életre hívott esten a Kárpát-medence népművészeti örökségéből láthat válogatást a közönség az Agora-MSH-ban. Szombathely és környéke művészeti csoportjai lépnek fel. Az előzetes regisztráció miatt már januárban esedékes volt említeni a Láthatatlan vacsora február 11-i szemléletformáló programot. 

 

Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke elmondta: céljuk az, hogy a nem látássérültek is átéljék az étkezést a látássérült emberek szemszögéből. A Vörösmarty utca 32. szám alatt 15 órakor háromfogásos menüt ehet, aki vállalja a nehezített körülményeket. Debütál a Vasi-Hegyhát Natúrpark éves programnaptára. Gyalogos és kerékpáros túrákat, sétákat, táborokat, hagyományőrző programokat szerveznek, a lovas és a vízi turizmus közti átjárhatóságra törekednek. A részleteket Debreczeniné Késmárky Flóra, a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület turisztikai menedzsere ismertette. A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda térítésmentes lakossági programjait, egyéni és csoportos szolgáltatásait Szákovics-Varga Ildikó irodavezető ajánlotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában