Fejlesztés

2022.01.18. 10:00

Akadálymentessé vált a tűzoltólaktanya Celldömölkön

Újabb fejlesztésnek örülhet a város: ezúttal a település önkormányzati és önkéntes tűzoltóságának laktanyája nyert el támogatást az épület fejlesztésére. Az elnyert összeget az önkéntestűzoltó-egyesület egészítette ki némi önrésszel, így valósulhatott meg egy új pihenőszoba, az épület akadálymentesítése és fűtéskorszerűsítése is.

Polgár Patrícia

Nováky Ernő: a beruházás megkönnyíti az életet

Forrás: Horváth Balázs

 A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírására nyújtott be pályázatot a celldömölki önkéntestűzoltó-egyesület, melyben végül 13,8 millió forintot nyertek el közösségi tereik átalakítására, azok energetikai korszerűsítésére, valamint a létesítmény akadálymentesítésére és részleges szigetelésére. Az önkéntesek egy épületben teljesítenek szolgálatot az önkormányzati tűzoltókkal, így a beruházás a városi tűzoltók életét is megkönnyíti – tudtuk meg Nováky Ernőtől, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Celldömölk elnökétől.

 

 A szeptemberben és októberben végzett beruházás teljes költsége 17,5 millió forint, az elnyert támogatást az önkéntesek egészítették ki négymillió forinttal. A munkálatok során a földszinten 60 négyzetméter nyitott teret hoztak létre a már meglévő helyiségek egy szintre hozásával – ezzel, és az udvar az épülethez legközelebb eső részén kijelölt parkolóval, továbbá a földszinti térben kialakított akadálymentes vizesblokkal a celldömölki tűzoltóság akadálymentesített lett. Az emeleten közösségi teret és pihenőszobát alakítottak ki, melyben kondigépet és számítógépet is elhelyeztek, hogy a tűzoltók a szolgálati időt akkor is hasznosan tölthessék, amikor éppen nincs riasztásuk. 

 

– Szükséges volt már egy közösségi tér létrehozása, hogy a rendezvényeken és egyéb összejöveteleken ne a konyhát kelljen használnunk, hanem legyen egy olyan tér, ahol kényelmesen össze tudnak gyűlni a tűzoltók – magyarázta az elnök. Ezeken túl megtörtént az épület fűtésének korszerűsítése is: kondenzációs gázkazánra cseréltük ki a régi, meglévő korszerűtlen kazánt, valamint az épület északi oldala kapott utólag tíz centiméternyi hőszigetelő réteget. Lecserélték a nyílászárókat is: új háromrétegű, fokozott légzárású hőszigetelt ablakokat építettek be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában