Örökzöldek

2022.01.27. 17:00

Amerre jártunk, kidobott fenyőkkel találkoztunk Szombathely belvárosában

A vasi megyeszékhely belvárosának néhány utcájában kidobott fenyőkkel szembesülhet az, aki arra közlekedik. Korábban írtunk arról, hogy a SZOMHULL Nonprofit Kft. és a SZOVA Nonprofit Zrt. az általuk megadott időpontokban és a kihelyezett gyűjtőkonténerekből szállítja el az örökzöld növényeket.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Noha elmúltak már az ünnepek, és  Vízkereszt is három héttel ezelőtt volt, a karácsonyfák nehezen „hagyják el” a meghitt otthon melegét. Január végén még mindig találkozhatunk velük Szombathelyen, bár már egykori pompájukat elveszítve. Olvasóink kedden küldték a képeket, hogy kidobva hevernek a fenyőfák az út szélén a vasi megyeszékhely belvárosában. Mi is tettünk egy kört, és hasonlót tapasztaltunk. 

 

Korábban írtunk arról, hogy a SZOMHULL Nonprofit Kft. és a SZOVA Nonprofit Zrt. az általuk megadott időpontokban és a kihelyezett gyűjtőkonténerekből szállítja el az örökzöld növényeket.

Az egyik belvárosi utcában kidobott fenyőkre bukkantunk kedden

A www.szomhull.hu weboldalon felhívják a lakosság figyelmét, hogy az érintettek a fákat csak a szállítás napján reggel 7 óráig helyezzék ki az utcára. Tehát a két lehetőség közül, vagy nem aznap volt a megfelelő időpont, vagy az illetékeseknek délutánra már el kellett volna szállítani a sok esetben elszáradt növényeket. A járókelőnek kicsit az az érzése támad, mintha egy karácsonyfatemetőben sétálna. 

 

A januári és februári dátumok és az övezetek listáját illetően is tájékoztat a városi szolgáltató. 

 

 

 

 

Azonban a megunt örökzöldek akár január 31-e után is a Körmendi úti hulladékudvarban, díjmentesen elhelyezhetők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában