Mesterhangszert készül vásárolni a fiatal muzsikus

2022.01.24. 14:00

Az acsádi Kérges Dorottya a salzburgi Mozarteumban tanul

Az acsádi furulyaművész, Kérges Dorottya sikerrel pályázott a MOL Tehetségtámogató programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10–23 év közötti tehetségek pályafutását két életkori kategóriában.

VN

Az acsádi származású Kérges Dorottya

Országszerte összesen 63 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást, köztük ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelői, kutatói. Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást. 2021-ben összesen 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató program művészet és tudomány kategóriáiban, a megpályázott összeg pedig több mint hatszorosa volt a rendelkezésre álló keretnek. 

 

A szakértő zsűri értékelése után a pályázatot kiíró alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy összesen 63 fiatal nyeri el a pályázati támogatást. A 10–18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió forint támogatásban részesültek, míg a 19–23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió forintra pályázhattak. Vas megyéből ez utóbbi kategóriában induló, acsádi származású Kérges Dorottya pályázatát tartotta támogatásra érdemesnek a kuratórium. A 22 éves művész jelenleg a Salzburgi Universität Mozarteum negyedéves furulya szakos hallgatója. Tudását számos mesterkurzuson gyarapítja, hazai és külföldi versenyeken szerepel sikerrel. A támogatásból alt furulya mesterhangszert kíván beszerezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában