Mesterhangszert készül vásárolni a fiatal muzsikus

2022.01.24. 14:00

Az acsádi Kérges Dorottya a salzburgi Mozarteumban tanul

Az acsádi furulyaművész, Kérges Dorottya sikerrel pályázott a MOL Tehetségtámogató programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10–23 év közötti tehetségek pályafutását két életkori kategóriában.

VN

Az acsádi származású Kérges Dorottya

Az acsádi származású Kérges Dorottya

Országszerte összesen 63 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást, köztük ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelői, kutatói. Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást. 2021-ben összesen 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató program művészet és tudomány kategóriáiban, a megpályázott összeg pedig több mint hatszorosa volt a rendelkezésre álló keretnek. 

 

A szakértő zsűri értékelése után a pályázatot kiíró alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy összesen 63 fiatal nyeri el a pályázati támogatást. A 10–18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió forint támogatásban részesültek, míg a 19–23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió forintra pályázhattak. Vas megyéből ez utóbbi kategóriában induló, acsádi származású Kérges Dorottya pályázatát tartotta támogatásra érdemesnek a kuratórium. A 22 éves művész jelenleg a Salzburgi Universität Mozarteum negyedéves furulya szakos hallgatója. Tudását számos mesterkurzuson gyarapítja, hazai és külföldi versenyeken szerepel sikerrel. A támogatásból alt furulya mesterhangszert kíván beszerezni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában