Google

2022.01.05. 17:00

Az elmúlt év legkeresettebb szavai: foci Eb, olimpia, vakcina és beoltottak

A Google minden évben összegyűjti, melyek voltak az adott esztendő legkeresettebb szavai. Talán nem meglepő, hogy a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos kifejezések az elsők között szerepelnek, a képzeletbeli dobogó legfelső fokára azonban a labdarúgó-Európa-­bajnokság került.

Vas Népe

Tavaly a magyarok a labdarúgó-Európa-bajnokság kifejezésre kerestek rá a legtöbbször Illusztráció: Cseh Gábor

Fotó: Foto: CSG

Mit ettünk? Milyen filmet néztünk? Minek néztünk utána részletesen? Mindezekre választ adnak a Google keresési listái, amelyek anonim, statisztikailag összesített adatok alapján készültek úgy, hogy a duplikációkat, spameket is kiszűrték közülük. Szó szerint tükröt tartanak elénk 2021-ből. 

 

A „Year in search” oldalon a globális eredmények mellett számos ország külön listája is megtalálható, ráadásul külön szavakra vagy évekre is szűrhetnek az érdeklődők. Magyarországon a tíz leggyakoribb keresés a labdarúgó-Európa-­bajnokság, a nyári olimpiai játékok, az Oxford-AstraZeneca-­vakcina, a beoltottak száma, az oltásregisztráció, a Squid Game, Christian Eriksen, Várkonyi Andrea, Márky-Zay Péter, valamint a Pfizer-BioNTech-vakcina szavakra, kifejezésekre érkezett. 

 

 

A tévéműsorok közül a Sztárban sztár leszek!, az Exatlon Hungary és az X-Faktor érdekli a legtöbbeket, a receptek között pedig a fánk, a birsalmasajt és a bodzaszörp elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A leggyakrabban keresett sorozatok 2021-ben a Squid Game, a Keresztanyu, a Bridgerton, a Ginny and Georgia, valamint A nagy pénzrablás voltak, míg a filmek közül a Venom 2, az Elk*rtuk, az Örökkévalók, a Miután elbuktunk és a Free Guy 2021 kedvencei a Google keresési listája szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában