Rendőrségi hír

2022.01.05. 08:47

Balesetet okozott, majd újra a volán mögé ült az ittas férfi Szombathelyen

Első alkalommal a rendőrök elvették a sofőr vezetői engedélyét, egy óra múlva szabálysértési őrizetbe vették.

police.hu

Forrás: VN-archív

Anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök egy 47 éves járművezetővel szemben Szombathelyen, a Szent Gellért utcában. A balesetet okozó férfival szemben a helyszínen alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították - olvasható a police.hu-n.

 

Egy óra múlva a sofőrrel szemben újra intézkedtek a szombathelyi rendőrök a Hunyadi János úton, mivel annak ellenére, hogy a vezetői engedélye elvételre került korábban és vele szemben büntetőeljárás is indult, újra volán mögé ült a férfi. Az intézkedő rendőrök a gépkocsivezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

 

Vele szemben két rendbeli, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

 

Munkatársaink az elmúlt 24 órában további kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 

A téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában