Bűnügy

2022.01.20. 11:58

Bíróság elé állították a Szombathelynél elfogott embercsempészt

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt négy év fegyházra, négy év közügyektől eltiltásra ítélt egy többszörös visszaeső magyar férfit azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A tényállás szerint a terhelt 3 pakisztáni, és 1 indiai állampolgárnak – akik 2022. január 16-án a román-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére – segítséget nyújtott a magyar-osztrák határ ugyancsak meg nem engedett módon történő átlépéséhez. A terhelt 2022. január 17-én 20 óra körül szállította be a használatában lévő magyar forgalmi rendszámú Ford Mondeo típusú személygépkocsiba a külföldieket a román-magyar határ magyarországi oldalán, majd a Kecskemét-Biatorbágy-Bábolna-Ölbő útvonalon elindultak az osztrák-magyar határ irányába. A vádlott által vezetett gépkocsit azonban 2022. január 18-án 1 óra 20 perckor a 87. számú főúton ellenőrzés alá vonták, és őt – a négy külföldivel együtt – előállították - olvasható a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában