Ítélet

2022.01.21. 13:52

Bíróság elé állították a Vámoscsalád közelében elfogott ukrán embercsempészeket

A Sárvári Járási Ügyészség ma állította bíróság elé azt a két ukrán férfit, akit a rendőrjárőrök 2021. december 21-én, az M86-os számú főúton, Vámoscsalád közelében értek tetten, miközben hat szír állampolgárt szállítottak a magyar-osztrák határ felé - olvasható a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A vád szerint az ukrán elkövetők a hat szír állampolgárt – akik illegálisan lépték át a  szerb-magyar határt – 2021. december 21-én, Domaszék közelében vették fel az egyik  vádlott tulajdonában álló, magyar rendszámú személygépkocsiba, és velük a magyar osztrák határ felé indultak. Az autó utasterében öt, a csomagtartóban pedig egy csempészett személy utazott. 

 

A vádlottak célja az volt, hogy ismeretlen megbízó által ígért anyagi ellenszolgáltatás fejében a külföldieknek segítséget nyújtsanak abban, hogy a határon meg nem  engedett módon átlépve Ausztriába eljussanak.  

 

A gépkocsit 2021. december 21-én, az M86-os főúton, Vámoscsalád közelében a  rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, és a vádlottakat a csempészett szír állampolgárokkal együtt előállították. 

 

Fotó: police.hu

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés  végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében  mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottakat, egyiküket két év hat hónap,  másikukat két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint öt és négy évre  kiutasította az ország területéről. A csempészéshez használt gépkocsit a járásbíróság  elkobozta. 

 

Az ítélet jogerős. 

 

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában