Fekete-kert

2022.01.05. 14:00

Csomópont újult meg Kőszegen

Több mint 124 millió forintos beruházással az elmúlt hónapokban megszépült a Fekete-­kert és környéke. Kőszeg egyik csomóponti helyén összesen mintegy 700 méternyi szakasz kapott új burkolatot, és 34 parkolót újítottak fel.

Tóth Kata

Terplán Zoltán alpolgármester, Básthy Béla polgármester, Takácsné Varga Ágnes önkormányzati képviselő, Ágh Péter országgyűlési képviselő és kisfia, Benedek az átadón Fotó: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

– Újabb jó alkalom az ünneplésre a mostani. A 2021-es év véget ért, a kőszegi út- és parkolófelújítási program azonban jó tempóban folytatódik. A terület, amely most megújult, fontos csomóponti helye városunknak, idetorkollik a város bevezető útja, a Rákóczi utca, ehhez csatlakoznak az érintett útszakaszok. Jelentős itt a parkolási igény is, éppen ezért öröm, hogy leromlott állapotú parkolók is megszépülhettek. A csatlakozó utak pedig minden irányban új aszfaltburkolatot kaptak – fogalmazta meg Básthy Béla polgármester a tegnapi átadón, azután a műszaki tartalmat ismertette. 

 

2021 márciusában adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. A munkák 2021 decemberében zárultak. A Fekete-kertnél a parkolók által közrefogott útszakasz 56 méter hosszban, teljes szélességében, kétoldali új, kiemelt, süllyesztett szegély építésével újult meg. Ezzel párhuzamosan a meglévő parkolók térkő burkolatot kaptak. A Munkácsy Mihály utcát (a Kossuth Lajos utca–Rákóczi Ferenc utca között) 182 méter hosszban, 7,5–9,5 méter szélességben egyoldali új, kiemelt szegély építésével újították fel. A szegélyépítéssel érintett járdaszakaszra ott is térkő burkolat került 110 méter hosszan, két méter szélességben. 

 

 

A Kossuth Lajos utca Munkácsy Mihály utcától a gyógyszertár vonaláig tartó 91 méteres szakasza egy réteg aszfaltszőnyeges megerősítéssel frissült. A Rákóczi Ferenc utca 186 méteres felső szakasza szintén egy réteg aszfaltszőnyeges megerősítést kapott. Ott a korábbi parkolókra térkő burkolat került. A parkolófelújítás összesen 34, már meglévő parkolót érintett a két helyszínen. A Rómer Flóris utca Velemi utca és Rákóczi Ferenc utca közötti szakaszának burkolatfelújítása 150 méter hosszban és hét méter szélességben történt meg, kétoldali új, kiemelt szegély építésével. A csapadékvíz-elvezetés a már meglévő zárt rendszerekben történik a felújítást követően. 

 

 

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője 2021-re visszatekintve elmondta: nem volt korábban annyi útfelújítás Kőszegen, mint amennyit ez az év hozott. A soha nem látott mértékű támogatást ehhez Magyarország kormánya biztosította. 

 

 

– Ahogy haladunk előre a beruházásokban, látszik, hogy a város képe átalakul, egyre modernebb lesz. Ahogy eddig a kormánnyal együtt dolgoztunk Kőszegért, úgy a jövőben is az a célunk, hogy az itt élők érdekében fejlődhessen a város – fogalmazott a parlamenti képviselő az átadón. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában