Reakció

2022.01.24. 17:51

Czeglédy: A magyar embernek, sajnos, zsigerileg ez a másság gyűlölete, ez benne van...

(...) zsigerileg ez a másság gyűlölete, ez benne van, benne van a magyar emberek többségének vérében és a lelkében..." - mondta Czeglédy Csaba Juszt László Magánbeszélgetés című műsorában - szúrta ki Gyurácz Ferenc író, publicista, aki közösségi oldalán reagált a baloldali politikus kijelentésére. Gyurácz Ferenc Czeglédy és a magyarok vére című írását változtatás nélkül közöljük.

VN

20210930 Czeglédy Csaba, Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Dr. Czeglédy Csaba a Juszt Lászlóval való beszélgetés 13. percében a következő kijelentést teszi:

 

"Tehát hogy a magyar embernek, sajnos, zsigerileg ez a másság gyűlölete, ez benne van... benne van a magyar emberek többségének a vérében és a lelkében..."

 

Ez bizony ugyanaz az előítéletesség, ugyanaz a magyargyűlölő rasszizmus, mint amit korábban többször tapasztaltunk egyes baloldali értelmiségiektől - de az utóbbi években azért ez már ilyen nyíltan nem nagyon volt szokás.

 

Kertész Ákos például arról hadovált jópár éve, hogy a magyar "genetikusan alattvaló", Spiró György vagy Vajda Mihály filozófus szerint "öröklött" jobbágymentalitás jellemez bennünket, s ezért szavazunk jobboldalra, stb.

 

Most tehát Czeglédytől megtudtuk, hogy a vérünkben van - mintegy "fajilag" - a másság gyűlölete.

 

Miért? Csak. Indoklás, bizonyítás nincs, mert nem is lehetséges, hiszen ez nem igaz. Ha nem tudja ezt Czeglédy, akkor a szellemi, ha tudja, és mégis ezt hazudja, akkor sajnos az erkölcsi hiányosságait árulja el vele.

 

Egyébként arra mondta ezt, hogy - szerinte - nálunk nem élhetnek szabadon az ún. "melegek", és ezért sok "meleg" ismerőse elhagyta az országot.

 

(Arról nem szólt, hogy a "melegség" gyakorlatának támogatását hogyan tudja összeegyeztetni az állítólagos keresztény hitével. Itt, az én oldalamon árulta el nemrég, hogy azért jár mostanában, a választás közeledtével, misére a választókerület falvaiban - hol egyikben, hol másikban -, mert hívő...)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában