Választás 2022

2022.01.29. 09:00

Dr. Hende Csaba: megtiszteltetés a képviselő-jelöltség

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnököt, Szombathely jelenlegi országgyűlési képviselőjét indítja a Fidesz az áprilisi országgyűlési választásokon a térségben.

VN

Dr. Hende Csaba

Fotó: © Cseh Gábor

A politikus lapunknak úgy fogalmazott: ezután is az itt élők érdekeit tartja majd szem előtt. Dr. Hende Csaba 1988 óta, az egykori MDF – mint egyetlen ellenzéki – párt szombathelyi csoportjának megalakulásától kezdve részese először a helyi, majd az országos politikának, 2006 óta pedig folyamatosan egyéni győztes országgyűlési képviselője Szombathelynek és környékének. 

 

– Nem ma kezdtem, és valójában nem is én kezdtem. A 16. századtól él a családom Oladban. Nagyapám, Hende Lajos 1921- től 1947-ig volt Olad bírója, vagyis polgármestere. Édesapám, Hende Tamás pedig a 70-80-as években két ciklusban is tanácstag volt a szombathelyi városi tanácsban. Mindig próbáltam hű maradni az ő szellemükhöz, az ő munkásságuk folytatójának tekintem magam – fogalmazott a képviselő, aki megtisztelőnek tartja az újabb jelöltséget. 

 

Hozzátette: a következő fejlesztési ciklusban minden eddiginél több, mintegy 330 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezik a térségbe. Ebből belső útfejlesztések, az egészségügyi és az oktatási rendszert érintő beruházások valósulnak meg. Ennek a menedzselése a legfontosabb feladatom, és szívügyem a Szombathely–Kőszeg, illetve a Szombathely–Egyházasrádóc közötti gyorsforgalmi utak, valamint a szombathelyi elkerülő még hiányzó szakaszának megépítése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában