Erőszakos cselekmények

2022.01.18. 11:43

Egyre agresszívabb módszerekhez folyamodnak az embercsempészek - Bakondi Gyögy beszélt a szentpéterfai lövöldözésről

Egyre aktívabbak az embercsempészek, már erőszakos cselekmények is történnek a határon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn az MTI-nek.

MTI

Fotó: Cseh Gábor

Bakondi György közölte: idén már 6444 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, ami jóval több a múlt év hasonló időszakánál, amikor 3830 elfogás volt. Nagyon aktív a szervezett bűnözés, az embercsempész bandák a legkülönfélébb módszerekkel próbálják eljuttatni az illegális migránsokat a célországokba. A magyar határőrség azonban a törvény teljes szigorával védi a magyar emberek biztonságát - jelentette ki.

 

Az utóbbi hetekben több olyan cselekmény is történt, amikor az embercsempészek már az erőszaktól sem riadtak vissza. Egy ízben magyar rendőr járőrt, egy másik alkalommal honvéd járőrt próbáltak elgázolni, de a járőrök tüzet nyitottak. Ezekben az órákban is zajlik egy akció a Vas megyei Szentpéterfa település térségében - emlékeztetett. A határ osztrák oldalán összetűzés alakult ki embercsempészek és osztrák határőrök között, elfogtak egy embercsempész csoportot, a magyar oldalon pedig a magyar hatóságok kutatják át a területet - ismertette Bakondi György.

 

A magyar kormány 2015 óta mindent megtesz az ország határainak, szuverenitásának és az emberek biztonságának megvédése érdekében, és ez így is marad, amíg nemzeti kormánya lesz az országnak - hangsúlyozta. Ez az érdekük a magyar és az európai embereknek egyaránt - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában