Horgász

2022.01.23. 07:00

Elkezdték a telepítést: a korai haláldásnak a szombathelyi és a csepregi horgászok örülhettek

A szövetség már január 5-én elkezdte a haltelepítést, a korai, nem csak pontyból álló haláldásnak ezúttal a szombathelyi és a csepregi horgászok örülhettek.

VN

Farsang Rajmund egy szép süllővel

Fotó: VN/Vasivizeken

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége első haltelepítésére rendkívül korán sor került az idén. Az enyhe időjárásnak köszönhetően január 5-én az alábbi tavakba kerültek halak. Szombathelyi Csónakázótó: 450 kilogramm III. nyaras ponty és 50 kilogramm amur, valamint 100 kilogramm II-III. nyaras süllő. Csepregi Téglagyári-tó: 50 kilogramm III. nyaras ponty és 50 kilogramm amur, valamint 200 kilogramm II-III. nyaras dévérkeszeg. 

 

A telepítés a Csepregi Répcementi Horgász Egyesület támogatásával valósult meg. A beszerzési lehetőségek függvényében a szövetség az idén is folytatja a ragadozó- és keszegtelepítési programját, és arra kérik a horgászokat, hogy az őshonos keszegfajok és a süllők horgászata során tanúsítsanak önmérsékletet, és erre hívják fel horgásztársaik figyelmét is, hogy a nehezen beszerezhető keszeg- és ragadozóállomány példányai lehetőséget kapjanak a tavaszi természetes szaporodásra is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában