Gyorsteszt és lázcsillapító

2022.01.04. 08:00

Elmaradt a roham a patikákban az év végi ünnepek idején

Nem volt különösebb roham az ünnepek alatt az általunk megkérdezett gyógyszertárakban. Ugyanakkor sokan keresték a Covid-vírus jelenlétét kimutató teszteket.

TK

Molnár Vikrória: az ünnepek előtt volt nagyobb forgalom Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A szombathelyi Rókus Gyógyszertárban nyugodtan, a szokásos forgalommal telt a két ünnep közötti időszak. Molnár Viktória gyógyszertárvezető elmondta, hogy inkább az ünnepek előtt volt nagyobb érdeklődés, az emberek igyekeztek időben beszerezni a rendszeresen szedett gyógyszereiket és a légúti tünetek kezelésére alkalmas medicinákat. Szerencsére olyan hiánycikk nem akadt, amit ne lehetne más készítménnyel helyettesíteni, érkezik már a korábban nélkülözött népszerű multivitamin-tablettából is. Továbbra is népszerűek a védekezéshez szükséges termékek: a szájmaszk, a kézfertőtlenítő. Sokan keresik az antigéngyorstesztet, hogy a koronavírus-fertőzés jelenlétét házilag ki tudják mutatni.

 

A vépi Salvator Gyógyszertárban is hasonlóak a tapasztalatok gyorsteszteket illetően. Németh Ákos vezető gyógyszerésztől megtudtuk: főleg a karácsonyi családi összejövetelek előtt megugrott az érdeklődés a gyorstesztek iránt (az áruk is csökkent). Az ünnepek alatt többen kerestek vitaminokat, láz- és fájdalomcsillapítót. A gyógyszerészek mindig felhívták a páciensek figyelmét, hogy a tünetek mögött Covid-fertőzés is állhat. 

 

A hiányzó gyógyszerek közül – néhány vérnyomáscsökkentő és kisgyermekeknek lázcsillapító szirup – szinte mindenhol tudnak más készítményt ajánlani, ha pedig nem, akkor a kezelőorvos tanácsát kikérve más hatóanyagra lehet áttérni. Tartósan hiánycikk egy csecsemőinhalációs eszköz, januárra ígérik a szállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában