Időjárás

2022.01.11. 07:00

Előbb a szél, aztán a köd lesz az úr

Csak szerdán és csak lassan kezd majd mérséklődni az erős, olykor viharos szél. Mögötte azonban az évszaknak megfelelően hideg, de száraz idő érkezik térségünkbe.

Cseh-Egyed Bernadett

Csütörtöktől még hidegebb idő várható

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

 A hét elején a szél, második felében pedig a hajnali köd lehet az úr – mondta lapunknak Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Hozzátette: szerdáig erős, gyakran viharos lesz a légmozgás, emiatt még hidegebbnek érezzük majd a levegőt. Csütörtöktől szombatig egy anticiklon lesz felettünk, emiatt azonban nő a hajnali ködhajlam. Ahol nem oszlik fel, ott napközben sem lesz több 0 foknál, a napos helyeken azonban 5-7 Celsius-fokot mérhetünk majd.

 

 A csütörtök és péntek hajnal ígérkezik a leghidegebbnek, térségünkben is –10 Celsius-fokig hűlhet a levegő. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, vasárnap azonban újabb szél érkezik északnyugat felől. A szakértő szólt arról is: mintegy tíz fokot csökkent a napi átlaghőmérséklet az elmúlt tíz napban. Az utóbbi néhány nap időjárása a megszokottak szerint alakult, az elsején mért 8 Celsius-fok miatt azonban nagy valószínűséggel jóval az átlag fölött zár január első fele. 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában