Letartóztatás

2022.01.28. 14:10

Elrendelték a vasi gázolajtolvaj letartóztatását - Kiderültek az ügy részletei

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy büntetett előéletű férfi letartóztatását 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban.

vaol.hu

Forrás: Police.hu

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a celldömölki rendőrök csütörtök hajnalban elfogtak két helyi férfit, akik több Vas megyei településről is gázolajat loptak. Egyiküknek meggyűlt már a baja korábban is a törvénnyel. A Szombathelyi Törvényszék hivatalos oldalán megosztotta az ügy részleteit:

 

A gyanúsított 2021. október 10-18. közötti időben bement Vashosszúfaluban egy telephelyre, s az ott található épületről a lakatpántot lefeszítette, majd onnan jogtalanul eltulajdonított egy gödörfúrót, egy lapvibrátort, egy aggregátort, egy döngölőbékát, valamint 40 liter gázolajat. A bűncselekménnyel okozott kár 500.000 forint, amely nem térült meg - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék. 

 

2022. január 20-ára virradó éjszaka egy vásárosmiskei lakóház előtt parkoló tehergépkocsiról társával- az üzemanyagtartály fedelét lefeszítették, majd abból 100 liter gázolajat jogtalanul eltulajdonítottak. A lopással okozott kár 48.000 forint, míg a rongálással okozott kár 30.000 forint, amely nem térült meg. 

 

2022. január 21-én 2 óra körüli időben Vásárosmiskén, a Polgármesteri Hivatal előtt parkoló tehergépkocsiról -társával- a tanksapkát lefeszítették, majd az üzemanyag-tartályból jogtalanul eltulajdonítottak 226 liter gázolajat. A lopással okozott kár 108.480 forint, amely nem térült meg.

 

2022. január 22-én 23 óra körül egy celldömölki benzinkút épületéből -társával- jogtalanul eltulajdonították a sértett által ottfelejtett pénztárcát az abban található 30.000 forint készpénzzel, a sértett személyi okmányaival és bankkártyájával együtt. A lopással okozott kár 30.000 forint, amely nem térült meg. Másnap a társával egy egyházashetyei ház előtt parkoló tehergépkocsiról a tanksapkát lefeszítették, majd a tehergépkocsiból jogtalanul eltulajdonítottak 200 liter gázolajat. A lopással okozott kár 111.000 forint, amely nem térült meg. 

 

A gyanúsítottak 2022. január 24-én a hajnali órákban egy sárvári fatelep parkolójában álló tehergépkocsiról letekerték az üzemanyagtartály fedelét, majd a tehergépkocsiból jogtalanul eltulajdonítottak 50 liter gázolajat. A lopással okozott kár 50.000 forint, amely nem térült meg. 

 

A gyanúsítottak 2022. január 24-én a hajnali órákban Vönöckön egy tehergépkocsiról a tanksapkát lefeszítették, majd a tehergépkocsiból 60 liter gázolajat jogtalanul eltulajdonítottak. 

 

A lopással okozott kár 50.000 forint, amely nem térült meg. 

 

A végzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában