Időjárás

2022.01.26. 08:22

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére

Tartós, sűrű köd okozhat gondot megyénkben, vezessenek óvatosan!

vaol.hu

Ködös reggel Szombathely felett

Fotó: Horváth Balázs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a déli órákig általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb átmeneti, kisebb szakadozások lehetnek. Ezt követően először a Dunántúlon és a középső megyékben, később keletebbre is fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. A keleti, északkeleti határ közelében időszakosan hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szelet élénk, néhol esetleg erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között, a tartósan borult keleti tájakon fagypont alatt alakul. Késő estére -4, +1 fok közé hűl le a levegő.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére a tartós, sűrű köd veszélye miatt, látóstávolság pár száz méter. 

 

Forrás: met.hu

 

Orvosmeteorológia

 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A melegfrontra érzékenyekre gyakorolhat kifejezettebben stresszt az időjárás. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában