Időjárás

2022.01.17. 08:18

Érkezik a hidegfront: Vas minden szomszédos megyéjében havazhat a hét első napján

Vas megyébe hétfő este érkezik meg a csapadék, de az előrejelzések szerint eső formájában.

vaol.hu

20200102 Szombathely Ipari havazás volt Szombathelyen. Illusztrációs képek a havazásról, télről. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a déli, délnyugati tájakon eleinte még sok lesz a felhő, futó zápor, hózápor előfordulhat, majd az éjszaka második felében már ott is jobbára derült ég várható csapadék nélkül. Az északnyugati szél veszít erejéből, de többfelé élénk, a hegyekben erős marad még. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és 0 fok között alakul, de helyenként pár fokkal hidegebb is lehet. Vasba és a környező megyékbe is csak hétfő este érkezik meg a csapadék. Míg megyénkben az előrejelzések szerint eső formájában, addig szomszédainknál hó, vagy havaseső a legvalószínűbb halmazállapot. 

Forrás: met.hu

Győr-Moson Sopron megyére másodfokú, míg Veszprémre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a széllökések veszélyei miatt. Megyénkre egyelőre nem adtak ki riasztást. 

 

Orvosmeteorológia

 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában